جدیدترین شرایط صدور کارت هدیه

طبق جدید ترین بخش نامه بانک مرکزی شرایط صدور کارت متفاوت تر از سالهای گذشته است. طبق این بخش نامه برای افراد دارای چک برگشتی کارت هدیه صادر نمیشود.
بخش نامه بانک مرکزی درباره صدور کارت هدیه
در این بخشنامه آمده است: احتراماً، پیرو بخشنامه شماره ١٣٣٣١٠/٩٨ مورخ ۱۳۹۸.۴.۲۳ موضوع ارسال ابلاغیه شماره ٢٣٢٩٥/٥٥ مورخ ۱۳۹۸.۲.۲۸ معاون محترم نظارت مالی و خزانهدار کل کشور وزارت امور اقتصادی و دارایی به کلیه دسـتگاههای اجرایی و نیز به استناد بند (الف) تبصره (٧) قانون بودجه سال ١٣٩٨ ،بند (ب) ماده (١٧) «قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» و بند (الف) ماده (٢٠) «قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور» دایر بر اینکه تمامی حسابهای بانکی اعم از ریالی و ارزی برای وزارتخانهها، مؤسسات، شرکتها، سازمانها، دانشگاههای دولتی و اعتبارات دولتی نهادهای عمومی غیردولتی، صرفاً از طریق خزانهداری کل کشور و نزد بانک مرکزی باید افتتاح شود و از طرفی، وفق ماده (١٠) بخشنامه شماره ٨٩٥٣٩/٩٣ مورخ ۱۳۹۳.۴.۵ موضوع «دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه و بن کارت ریالی» که طی آن، صدور بن کارت منوط به افتتاح حساب برای متقاضی بن کارت نزد بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی صادرکننده کارت مذکور شده است، به استحضار میرساند از آنجایی که دستگاههای دولتی به علت تکالیف قانونی صدرالاشاره امکان افتتاح و یا نگهداری حساب نزد بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی را نداشتند و بدین لحاظ قادر به استفاده از بن کارت موضوع دستورالعمل مزبور برای کارکنان خود نبودند، لذا برای رفع این چالش مراتب در سی و ششمین جلسه مورخ ۱۳۹۸.۱۰.۱ کمیسیون مقـررات و نظارت مؤسسات اعتباری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مطرح و مقرر گردید تبصرهای به شرح ذیل به ماده (۱۰) «دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه و بن کارت ریالی» الحاق گردد:
«تبصره- دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) «قانون مدیریت خدمات کشوری» و ماده (۲۹) «قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» از جمله دستگاهها و شرکتهای مستلزم یا تصریح نام مانند شرکتهای اصلی و فرعی تابعه وزارت نفت (شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، شرکت ملی گاز ایران و …) شرکتها و سازمانهای تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت (ایدرو، ایمیدرو و …) و همچنین نهادهـای عمومی غیردولتی در رابطه با آن بخش از منابع خود که از محل منابع عمومی یـا کمکهای مردمی تأمین مـیشود و دارای حساب ریالی نزد بانک مرکزی هستند و وجوه مربوط به صدور بن کارت از محل حساب یادشده تأمین میگردد، از شمول مـاده (۱۰) مستثنی میباشند.»
شرایط لازم برای صدور کارت هدیه
- شناسایی کامل فرد درخواست دهنده
- افتتاح حساب یا داشتن حساب در بانک مورد نظر
- مشخصات تمامی کارت هدیه های صادر شده برای فرد و استعلام آنها
- تعهد گرفتن از فرد درخواست دهنده در خصوص قانون تعهد ومبارزه با پولشویی
- پرداخت هزینه معادل کارت هدیه به صورتی نقدی یا برداشت از حساب بانکی
- نداشتن چک برگشتی در پرونده مالی
برای اطلاع از تعداد چکهای برگشتی، از استعلام چک کمک بگیرید:
بیشتر بخوانید: روش های استعلام چک(رایگان)
توضیحات کامل درباره شرایط صدور کارت هدیه
لازم به ذکر است که براساس ماده ۱۰ «دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه و بن کارت ریالی» به این شرح است: مؤسسه اعتباری موظف است، پس از شناسایی کامل مشتری و افتتاح حساب سپرده برای وی (در صورتی که فاقد حساب سپرده نزد مؤسسه اعتباری باشد) – در چارچوب ضوابط و مقررات مبارزه با پولشویی و سایر مقررات مربوط – نسبت به صدور بنکارت برای وی اقدام نماید.
کمیسیون مقررات و نظارت موسسات اعتباری، در اجرای بند (ب) ماده (۱۱) قانون پولی و بانکی کشور و در راستای ساماندهی فرآیند صدور و استفاده از کارت هدیه و بن کارت ریالی دستورالعمل شیوه صدور کارت هدیه را به شرح زیر تصویب کرده است:
موسسه اعتباری باید هنگام صدور کارت هدیه – ضمن شناسایی اولیه مشتری، برابر ضوابط و مقررات مبارزه با پولشویی- اطلاعات هویتی وی را به همراه مشخصات یکایک کارتهای هدیه صادر شده برای وی، در سامانههای خود وارد نماید به گونهای که ردیابی تمامی تراکنشهای هر کارت صادره به آسانی میسر گردد.
موسسه اعتباری باید هنگام صدور کارت هدیه برای مشتری، تعهدات لازم در خصوص اجرای قانون و مقررات مبارزه با پولشویی را از وی اخذ نماید. در صورت خودداری مشتری از ارایه این تعهد و یا خودداری از عمل به تعهدات، موسسه اعتباری باید از ارایه خدمات به ایشان خودداری نماید. لازم به ذکر است مسئولیت هرگونه سوءاستفاده از کارت هدیه و یا بن کارت صادره بر عهده مشتری است.
در صورتی که موسسه اعتباری به دلایلی همچون عدم همکاری مشتری نتواند اطلاعات لازم را برای شناسایی وی بدست آورد و یا مشتری اقدام به ارایه اطلاعات غیر واقعی نماید، موسسه اعتباری باید پس از توضیح موظف است مشخصات مشتریانی را که مبادرت به اعلام اطلاعات غیر واقعی نمودهاند به واحد اطلاعات مالی و بانک مرکزی گزارش کند.
صدور کارت هدیه برای چه کسانی ممنوع است؟
همچنین صدور کارت هدیه توسط موسسه اعتباری برای اشخاص زیر ممنوع است:
۱. اشخاصی که از ارایه اطلاعات با اسناد مورد نیاز خودداری میکنند
۲. دارندگان سابقه چک برگشتی
۳. اشخاصی که به حکم مراجع قضایی، حق افتتاح حساب در موسسه اعتباری را ندارند
۴. اشخاص حقیقی که به حکم مراجع قضایی، حساب آن ها در موسسه اعتباری مسدود شده است و یا به هر دلیل دیگری حق برداشت از حساب را ندارند
۵. اشخاص حقیقی ایرانی فاقد شماره ملی، اشخاص حقوقی ایرانی فاقد شناسه ملی و اشخاص خارجی (حقیقی و یا حقوقی) فاقد شماره فراگیر اشخاص خارجی.
۶. صدور کارت هدیه در قبال برداشت از حساب مشتری و یا دریافت وجه نقد معادل آن مجاز است.
۷. حداکثر مبلغ هر کارت هدیه، پنج میلیون (۵۰۰۰.۰۰۰) ریال است.
۸. کارت هدیه فاقد قابلیت شارژ مجدد بوده و پس از اتمام موجودی باید ابطال گردد.
۹. کارت هدیه حداکثر به مدت یک سال دارای اعتبار است پس از انقضای مدت مذبور، مانده مصرف نشده کارت های هدیه در تمام شعب موسسه اعتباری صادر کننده قابل دریافت میباشد. درج تاریخ انقضای کارت هدیه بر روی جسم کارت الزامی است.